21 Mart 2012 Çarşamba

René Lacoste

 Spor şıklığın vazgeçilmezi küçük yeşil timsahın  yaratıcısı René Lacoste. Kendisi 1920lerde Fransızların medarı iftiharı tenisçisi. İlk olarak 1927'de ve de arkasından 1928'de Davis kupasını Amerikalılardan alıp Fransaya götüren ekibin "timsah" lakaplı oyuncusu. Tabii aynı yıllarda  Roland Garros ve Wimbledon tenis turnuvalarının da yenilmez şampiyonu.

René Lacoste the creator of the green small crocodile entered the legend of tennis when he and his team mates stole the Davis cupaway from the Americans for the first time in 1927 and again in 1928. He also won Wimbledon and Roland Garros in 1920s. His nickname was Crocodile.




René Lacoste'a "timsah" lakabı Amerikan basını tarafından Fransız ekibinin kaptanıyla giriştiği bir iddia sonucunda verilmişti. Kendisi kupayı Fransa'ya getirdiği taktirde, takım kaptanından timsah derisinden özel olarak yapılmış bir valiz istemişti. Yaptığı uzun ve son derece yorucu maçın sonunda timsah derisi valizine kavuşmuştu. Halkta kendisine verilen bu lakabı benimsemişti çünkü René Lacoste maçlarını timsaha benzeyen dayanıklılığı sayesinde kazanmıştı. Çok uzun süren maçların sonunda rakibini bitkin düşürüp, timsaha benzetilen direnci ve sabrı sayesinde şampiyonluklarına bir yenisini daha eklemişti.

The American press gave him the nickname"Crocodile" after a bet between him and the captain of the French tennis team.
He wanted a special suitcase made of crocodile leather in return of the Davis cup. He brought the Davis cup to France and he had his special suitcase made of crocodile leather. The public liked his nickname as he had won many matches thanks to his tenacity like a real crocodile.




27 yaşında sağlık problemlerinden dolayı hastalanıp tenisi bıraktığında yarattığı markanın logosu kendi lakabı timsah olmuştu.René Lacoste tenis oyuncuları için kısa kollu pololar tasarlamıştı. Şimdilerin rengarenk  Lacoste poloları ilk olarak sadece beyaz olarak üretilmişti..
 İşte bu da spor şıklığın stil ve en çok taklit edilen markasının yaratıcısının hikayesinden kısacık bir kesitti...

When he stopped playing tennis at the age of 27, he created his mark and used his nickname as the logo of his mark. He first designed short -sleeved shirts in white for the tennis players.After that Lacostehas become of the most stylish names for the sportswear.



Réne Lacoste'un ölümünden kısa süre önce çektirdiği bir fotoğraf.

2 yorum:

  1. Güzel bir post olmuş markanın hikayesini öğrenmiş olduk :)

    YanıtlaSil