4 Mayıs 2012 Cuma

Şemsiye/ An Umbrella

Sadece bir detay, bir aksesuar. Şemsiye... Yağmurlu günlerde bazende sıcak yaz günlerinde stil tutkunu stilkolikler için önemli bir ayrıntı.

Only a small detail, an accessory. An Umbrella...A must-have acessory for rainy and sometimes sunny days for stylecoholics.


Tarihi derseniz çook eski. 4000 yıl önce eski Mısır, Yunan ve Çin'de ilk olarak güneşten korunmak için kullanılan şemsiyeler Çinliler tarafından sonraları yağmurda da kullanılmaya başlanmış.

The basic umbrella wsa invented about four thousand years ago. First umbrellas used as a protection from the sun in ancient Egypt, Greece and China. Afterwards Chinese began to use them as rain protection.

Eski Mısır'da  varlık sembolü şemsiyeler sahipleri tarafından değil köleler tarafından taşınırlardı. En büyük şemsiyenin sahibi, en büyük servetin de sahibiydi aynı zamanda.

In ancient Egypt mbrelleas were never carried by the landlords but slaves. They were the symbols of wealth. The owner of the big umbrellas were considered as wealthy people.


  Sonraları Avrupa'da aristokratlar şemsiyeleri ile belirdiler tablolarda. Şemsiye de  moda sahnesine adım atmış oldu böylelikle.

In Europe rich aristocrats appeared with their umbrellas on the paintings.


Ressam Pierre Séguier (1670)

Avrupa'nın en eski şemsiye mağazası moda için en önemli şehirlerden biri olan Londra'da Victorian döneminde 1830lardarde açılır. Londra'ya yolu düşenlerin bu mağazayı ziyaret etmeleride şiddetle tavsiye edilir...James Smith&Sons Umbrella Shop 1830lardan beri Oxford Caddesinde varlığını sürdürür.

The oldest umbrella shop called James Smith&Sons  opened in London in 1830s. and is still located at New Oxford street in London. A woderful shop to visit...





2 yorum: